Kocaali Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kocaali Ziraat Odası > Haberler > Odamız eğitim turunda

Odamız eğitim turunda

Odamız İlçemizdeki eğitim turuna başladı

Kocaali Ziraat Odası tarafından tarım ilaçlarının bilinçli kullanımı, fındık hastalık ve zararlıları ve bunların rekolte üzerindeki etkisi konulu seminer programı düzenlendi. Program kapsamında Alandere, Açmabaşı, Süngüt ve Aktaş Mahallelerinde halk toplantıları düzenlendi. Konu ile ilgili açıklama yapan Kocaali Ziraat Odası Başkanı Tamer Tunca seminer programının tüm mahallelerde devam edeceğini söyledi.

Bilinçli ilaçlama
Kocaali Ziraat Odası geçtiğimiz hafta içi mahallelere yönelik gerçekleştirilen eğitim programlarına bir yenisini daha ekledi. Oda yönetimi tarafından Tarım İlaçlarının Güvenli Kullanımı ile Fındık Hastalık ve Zararlıları konulu seminer programı başlatıldı. Program kapsamında Alandere, Açmabaşı, Süngüt ve Aktaş Mahalleleri ziyaret edildi. Mahallelerde halk toplantıları düzenlenerek üreticiye, Kocaali Ziraat Odası Mühendisleri Nilay Münevver Baştaş ve Şaban Demirci tarafından program kapsamında seminer verildi. 

Devam edecek
Konu ile ilgili açıklama yapan Kocaali Ziraat Odası Başkanı Tamer Tunca eğitimlerin tüm mahallelerde devam edeceğini söyledi. Başkan Tunca “Oda yönetimi olarak geçtiğimiz hafta içi yeni bir eğitim programının başlangıcını yaptık. Proje kapsamında dört mahallemizi ziyaret ederek üreticimize fındık hastalık ve zararlıları, bunların fındık ve rekolte üzerindeki etkisi, tarım ilaçları ve bu ilaçların bilinçli kullanılması ile ilgili eğitim veriyoruz. Bu faaliyet programımız tüm mahallelerimizde devam edecek. Halkımızsa göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.