Kocaali Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kocaali Ziraat Odası > Haberler > Odamızdan depo hamlesi.

Odamızdan depo hamlesi.

Kocaali Ziraat Odası fındık bekletmek için depolama alanı olmayan üreticilere hizmet vermek üzere ilçe genelindeki depoların halka açılması için çalışma başlattı.

Talepleri bekliyoruz
2014 yılı fındık sezonu öncesinde üreticilere yönelik başlatılan bilgilendirme çalışmalarını sezon içerisinde de aralıksız sürdüren Kocaali Ziraat Odası ilçede daha önce benzeri görülmemiş bir çalışmaya imza attı. Piyasaya erken fındık indirilmemesi ve emanete fındık verilmemesi konusunda başlatılan çalışma kapsamında, fındığını muhafaza edecek deposu olmayan üreticilerin fındığını muhafaza edebilecekleri depo alanları belirlendi. Konu ile ilgili açıklama yapan Kocaali Ziraat Odası Başkanı Tamer Tunca depo sahipleri ile yapılan görüşmelerin neticelendiğini ve üreticilerden gelecek talepler doğrultusunda depoların hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Üretici bekletemiyor
Başkan Tunca açıklamasında “Bilindiği gibi oda olarak yıllardır aynı mücadeleyi veriyoruz. Mahalle mahalle neredeyse kapı kapı dolaşarak üreticilerimizin ellerindeki fındığı tutabildikleri kadar ellerinde tutması ve sadece ihtiyaçları kadar fındık satmaları gerektiğini vurguluyoruz. Çünkü ürünümüzün ancak bu sayede değer kazanabileceğini biliyoruz. Ancak şu da bir gerçek ki binlerce üreticimizin fındığı depolamaya uygun alanları yok. Dolayısı ile üretici fındığını çürüme korkusu ile bekletemiyor, elinde tutamıyor. Oda yönetimi olarak geçtiğimiz günlerde aldığımız karar doğrultusunda şimdiye kadar yapılmamış bir uygulamayı başlattık”

Üreticimizin tercihi
“İlçemizde fındık bekletmeye uygun depoların listesini çıkararak depo sahipleri ve yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Hemen her birinden olumlu yanıt aldık. Artık gerisi üreticimizin tercihi. Kendilerinden gelen talepler doğrultusunda depolarımızı açacağız. Üreticimiz fındığını kendi evinde saklar gibi bu depolarda muhafaza edecek. İstediği zaman istediği kadarını alabilecek. Bu fındığımızın değer kazanması için ciddiye alınması gereken bir uygulama. Üreticimizi bu konuda bilgi almak üzere odamıza davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.